GREPPVÄNLIG ANDROID FRÅN SONY

Om du vill ha en billig, rejäl androidmobil med 4G är Sonys lågprismobil E4G inte dum. Lätt att greppa, men inget för fotoentusiaster.

När namnet Xperia först kom var det dåvarande Sony Ericssons flaggskeppsmobil, toppmodellen som skulle vara bäst på allt. Nu heter alla Sonys androidmobiler Xperia. Den jag testat här är en budgetmodell. Den har 8 GB minne och plats för minneskort. Kameran har 5 megapixel och är alltför långsam när bilderna tas om du är van vid vassare kameramobiler.

Men det finns många finesser för den som gillar att fotografera. Inuti är mobilen elegant och inte svår att förstå. Sonys gränssnitt för android är lättare att leva med än Samsungs. Det handlar till en del om utseende, men också om hur det är upplagt. Är ett gränssnitt bra tänker du inte så mycket på det. Är det dåligt hamnar du ofta i situationer där du gör fel eller inte förstår vad som händer.

Utanpå är E4G ovanlig. Baksidan är ett tjockt, gummiaktigt skal, av den typ man kan köpa till som skydd till andra smartphones. Men här är det alltså det ordinarie bakstycket. Mobilen blir lätt att hålla, men den ser lite klumpig ut. Det finns en modell med vitt bakstycke också.

Om du vill ha en billig Sonymobil men inte bryr dig om 4G, alltså att kunna ladda ned saker från nätet med större hastighet, finns en liknande modell som heter E4, som bara har 3G. Den kostar strax under tusenlappen.

En bra sak med Sonys mobiler är den tydliga runda knappen på sidan som sätter på och stänger av mobilen och tänder och släcker skärmen.

Det finns ett smart batterisparläge som låter dig köra mobilen flera dagar om du inte har möjlighet att ladda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *