LG G4 – LÄDERMOBILEN

LG:s nya androidmobil har många goda sidor. Men skälet att vilja välja just denna bland alla androider är nog den läderklädda baksidan.

När de är likadana inuti får mobilerna börja konkurrera med utsidan, förpackningen. För förra generationens mobiler var det Nokia som började komma med skal i olika färger, andra försökte med lyxig metall.

En modern smartphone har hela framsidan upptagen av en pekskärm i glas. Baksidan brukar vara av plast eller metall. Nu kommer LG med en mobil som har baksida av läder. Det är inte mjukt, inget fodral, utan en tunn läderfilm klistrad på baksidan. Det är en tunn och elegant mobil som trots att den är stor, med skärm på 5,5 tum, är enkel att hålla.

Tyvärr är G4 inte alltid enkel att hantera. I stället för en på- och avknapp eller en hemknapp på framsidan har den en knapp på baksidan.
Tanken är god, du ska slippa skifta grepp när du behöver greja med knapparna. Knappen är utformad så det ska gå att känna sig fram till volym upp, av/på och volym ned. Men fast jag haft den ett tag och verkligen försökt vänja mig så får jag treva mig fram och sätter ofta fingret på kameralinsen ovanför.

LG:s gränssnitt i android är uthärdligt. De har många tips och råd för att hjälpa nybörjare att komma igång.

Kameran är bra med 16 megapixel på baksidan och 8 på framsidan. Den är alltså speciellt lämplig för dig som gillar att ta selfies och vill ha god kvalitet.

Jag måste ändra skärmens förinställning (som är mörk) för att kunna se bilderna när jag tar kort ute, men när väl det är gjort så är G4 rolig som kamera.

Den medföljande videoappen är utmärkt för att trimma videoklipp, med tydliga kontroller med små fönster som visar var jag vill starta och sluta filmen.

Systemet är Android 5.1, Lollipop.

Jag tror LG G4 passar bra för den fotointresserade som vill ha stor skärm och är trött på plastmobiler. Den går att få även med brunt och rött läder och för den som inte gillar läder finns en billigare variant med baksida i plast.

Den har 32 GB minne och plats för SD-kort. Batteriet går att byta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *