Samsung Galaxy S8 går lättare sönder än andra mobiler

Företaget Squaretrade som har specialiserat sig på att testa hållbarheten på mobiltelefoner och konsument elektronik har testar nya Samsung Galaxy S8 och S8 Plus. Dom använder samma metoder och tester på alla mobilmodeller dom testar vilket innebär bland annat att släppa telefonen i marken, köra den i tumlare och att släppa ner dom i vatten.

Resultaten förskräcker enligt Squaretrade själva och S8 är den första modellen dom testat spräcks på båda sidorna av displayen redan vid första fall testet. Även om dom föregående modellerna Galaxy S7 och S7 edge är tillverkade i samma material som dom nya modellerna är Galaxy S8 mycket ömtåligare än föregångarna även om både Galaxy S7 Edge och S8 modellerna har välvt glas över displayen.

Samsung Galaxy S8 och S8 Plus får ungefär samma resultat i testerna 76 och 77 poäng  vilket innebär en mellan hög risk att telefonen går sönder. Dock skall det påpekas att det är dom sämsta betygen som Squaretrade någonsin har givit en telefonmodell. Även testet av vattentåligheten ger oroande resultat. Tester innebär att telefonen sänks ner i vatten i 30 min på 1,5 meters djup. Efter testet så är det distrotion och dåligt ljud ur högtalaren. Modellerna har lovordats i tester som avgör hur bra telefonen är och dess funktioner men om du äger eller skall köpa en är det nog på sin plats att skydda den med ett härdat skal till Galaxy S8 som står emot stötar och slag och ett härdat skärmskydd till Galaxy S8 är nog även det en bra investering.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *